Описание
Какаово масло 250/500 гр | ZOYA
- Естествено втвърдена мазнина – една от най-устойчивите
- Притежава богат естествен антиоксидантен състав
- Неустоим шоколадов аромат
- Перфектно за приготвяне на разнообразни шоколадови изкушения
- Страхотно допълнение към най-различни напитки
- При нагряване между 34-38ºС започва да се разтапя
- Какаово масло 250/500 гр е със страхотна цена от ZOYA
Какво знаем за Какаово масло?

Какаовото масло се отделя, след като зърната какао преминат през процес на пресоване. Вече хиляди години то се употребява и дава подкрепа за здравето и красивия външен вид на хората. Днес, заради известните му полезните свойства, то се използва много в производството на козметични продукти, в хранителната и фармакологичната промишленост.
Естественото какаово масло е балансиран продукт, оказващ лечебен ефект върху цялото тяло. Основната му отличителна черта е съдържанието на антиоксидантни вещества, които могат да стимулират имунната система. С помощта на Какаово масло 250/500 гр от ZOYA ще имате възможност да се възползвате от хранителните му елементи и да се наслаждавате на отличен вкус и аромат, а освен това е и на невероятно изгодна цена!
Как действа Какаово масло?
Био Какаово масло е нерафинирано масло, за чието добиване е използвана какаова паста, преминала процес на студено пресоване. Продуктът е идеален за добавяне към голямо разнообразие от напитки, като уплътнява тяхната текстура и им привада страхотен аромат на шоколад. Естествено е втвърдено, има бледожълтеникав цвят и чудесно шоколадово ухание. За получаването му са използвани какаови зърна сорт Criollo, който е най-скъпият и ценен сорт.

Химичният състав на Какаово масло е богат на мазнини и мастни киселини, сред които най-ценни са линолеинови, олеинови, стеаринови и лаурични. Линоленовата киселина е прекурсор на синтеза на простагландини, които регулират намаляването на възпалителните процеси в човешкото тяло. По принцип мастните киселини в какаовото масло нормализират нивата на холестерола в кръвта.
Трябва да се отбележи, че какаовото масло може да бъде наречено лидер сред натуралните продукти по отношение на съдържащите се в него желязо и цинк. Магнезият, чийто основен хранителен източник са какаовите зърна, е необходим за здравословното функциониране на сърцето. Има ключова роля в производството на енергия от глюкоза за невроните в мозъка. Отдавна е известно, че когато има достатъчно магнезий в тялото, мозъкът работи ясно и лесно.
Био Какаово масло 250/500 гр на чудесна цена съдържа също вещества като полифеноли, които не само предотвратяват рака, но също така лекуват стомашни язви и предпазват от заболявания като алергии!
То съдържа и флавоноиди – вещества, които потискат процеса на мастните отлагания в стените на кръвоносните съдове (атеросклеротични плаки), което предотвратява затрудненото преминаване на кръвта през артериите. По този начин редовната употреба на Какаово масло 250/500 гр значително намалява риска от инфаркт, подобрява церебралната циркулация и кръвообращението на краката.
Неотдавнашно проучване на британски учени е установило, че такъв елемент от състава на какаовото масло като теобромин го прави по-ефективен продукт против кашлица, отколкото традиционните лекарства. В допълнение, тези компоненти нямат странични ефекти, които са често срещани при конвенционалните медикаменти.

- В състава му влизат вещества, които според резултатите от изследванията действат като антитуморно средство, а при постоянна употреба дори намаляват риска от развитие на рак. Ползите от какаовото масло са насочени и към хората, занимаващи се с умствена дейност – флавонолът, който се съдържа в него, подобрява мозъчната функция чрез увеличаване на кръвния поток.
- Какаовата паста съдържа мастни киселини, включително лауринова и палмитинова киселина, които правят Какаово масло незаменимо за кожата на лицето и тялото. Също така то съдържа линолова и арахинова киселина, които го превръщат в основно овлажняващо средство – подобрява колагеновия синтез и овлажнява много добре.
- Какаово масло включва фитостероли, витамини К, Е и холин. Съдържа също фенилетиламин – вещество, което причинява еуфория.
Какви са свойствата на Какаово масло?
Благодарение на метилксантин, кофеин и танините в състава си маслото има лечебен и тонизиращ ефект. Ето защо се употребява ефективно за лицето и кожата като цяло – при лечението на изгаряния, петна, груба, изсушена кожа като на петите или лактите, напукани сухи устни, настинки и кашлица.

Какаовото масло има тонизиращи и имуностимулиращи свойства. Поради съотношението на наситените и ненаситени мастни киселини Какаово масло 250/500 гр помага да се нормализира холестеролът в кръвта. Използването на натурално какаово масло повишава еластичността на кръвоносните съдове. Магнезият, съдържащ се в маслото, предпазва сърдечния мускул от отслабване. Удивителният елемент епикатехин възстановява еластичността на кръвоносните съдове, като ги прави по-силни.
Какаовото масло има антивирусни, отхрачващи и антибактериални свойства. Използва се като средство против кашлица, настинки, възпалено гърло, грип, пневмония и астма. При наличието на кашлица какаовото масло е подходящо за смазване на носната лигавица, масажиране на гърдите и гърба. Помага да се нормализира кръвообращението и да се почисти дихателната система от инфекции.
Добавете 1/2 ч. л. масло към чаша топло мляко и ще получите ефективен и вкусен лек против кашлица.
За да обобщим всичко, Какаово масло 250/500 гр от ZOYA на много атрактивна цена е една от най-устойчивите мазнини, естествено съдържаща антиоксиданти, които я предпазват от гранясване. Редовната му употреба предотвратява сърдечно-съдови заболявания и помага за нормализиране на кръвното налягане. Може да му се насладите, като го прибавяте към любимите си напитки. Придава превъзходен вкус и аромат. Подходящо е и за външна употреба, тъй като е отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване на кожата на цялото тяло.
Начин на употреба: Добавете какаово масло към Вашите напитки (смутита, сокове, шейкове и други), за да им придадете шоколадово ухание и плътна текстура. Използвайте за приготвяне на шоколадови заливки или на сурови десерти като сладоледи, кремове, торти, шоколади. Комбинира се чудесно с кокосово масло. Препоръчително е да го разтопите добре на водна баня, преди да го добавите към останалите съставки от рецептата.
| Хранителна информация за 100 гр | Стойност |
| Енергийна стойност | 3700 kJ/900 kcal |
|
Мазнини от които наситени |
99.40 гр 65.23 гр |
|
Въглехидрати от които захари |
0.1 гр 0 гр |
| Белтъчини | 0.17 гр |
| Сол | 0 гр |
Съставки: Био какаово масло, извлечено от какаови зърна сорт Criollo.
250 гр.






Отзиви
Все още няма отзиви.