Облечен в жълто, месец октомври ни увлича с живописните си гледки и бавни удоволствия. KOTO избира октомври да поднесе своето сезонно меню в жълто. Кодът е Yellow Month – специални предложения от нашата кухня и специално шампанско от любимия ни партньор Veuve Clicquot.
Носталгичен аромат на солен въздух ще доловите в селекцията ни от морски дарове. Главният герой идва със сезонния улов – калкан, приготвен на дървени въглища или тиган. И още. Том ям с кралски скариди. Салата със стек от жълтоперест тон. Запечените миди Сен Жак с мус от снежен рак и див лук са KOTO традиция, която този месец може да бъде отбелязана с чаша хубаво шампанско на специална цена.
В основата на нашето Yellow меню е и вкусът на тиква. Ще я опитате в красива салата с карамелизирани жълто-оранжеви късчета, козе сирене, орехи и фризе. Тиквата е акцент и в перфектно балансирано ризото с маскрапоне и пекорино, а истинското изкушение идва с десерта – перфектна презентация на тиквено тирамису с канела и запечени тиквени семки.
И много шампанско. Ужасно добро шампанско.
В Yellow Month КОТО създаде сезонно меню изцяло, подходящо за любимата напитка на французите. Каним Ви да опитате нашите ястия в изисканата компания на Veuve Cliquot, което този месец е на специална цена. С всяка поръчка на бутилка шампанско поднасяме и специален комплимент!
Есента. Богата, уютна и щедра ще завършим на 31 октомври с интересно Yelloween Menu отново съчетано с балончета. Това е и нашият Yellow Month.
Очакваме Ви.
Изпращаме последните топли дни на годината с нови сезонни алкохолни и безалкохолни коктейли, вдъхновени от далечна Япония, нейното културно наследство и природни забележителности. Зад бара на KOTO застава неговият мениджър и визионер – Николай Трендафилов, чийто стил в създаването на коктейли свързваме с наситените аромати и мисковете с повече съставки.
Най-новият ресторант в сърцето на София ще се казва Moshi Moshi (Моши Моши), което в превод означава “Здравей!”
С кратко и ясно меню, създадено под супервизията на японския шеф-готвач Такеши Ито, през октомври в София отваря врати Sake & Sushi ресторантът Moshi Moshi. Освен автентично суши, приготвени по метода на шеф Ито, ресторантът ще предлага и умна селекция от авторски ястия, робата и темпура, изпълнени във високия стандарт на съвременната японска кухня. Менюто ще включва още подбрани предястия, десерти и специално разработени от суши мастер Ито и шеф Георги Янев мисо маринати със соеви сосове, които ще зреят на място. Дълга листа със саке напитки ще допълва храната в Moshi Moshi и ще релаксира гостите на ресторанта в духа на доброто саке преживяване.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
В момента не се извършват онлайн поръчки! Работно време 11:30-20:00 часа