Sake&Sushi
Такеши Ито е роден в Акита, Япония и се занимава с храна от 25 години. “Родното ми място е известно с изкуството на ферментацията, както и с хубавото саке” – разказва Ито, “затова ценим високо храненето. Добрата храна е добро здраве. Трябва да бъдем по-запознати с нея. Да търсим нови преживявания, да учим историята й, както и да знаем откъде идват подправките. Този подход към храната в Япония наричаме Шоку Ику. И аз го практикувам.”
Стилът на Такеши Ито съчетава модерния начин на готвене, често подпомаган от науката, с традиционни рецепти от старите книги и техники, предавани от уста на уста. Обиколил цял свят и участвал в създаването на десетки суши ресторанти, това лято Такеши Ито бе в България по покана на Moshi Moshi Sake&Sushi. Той създаде менюто на новия ресторант в колаборация с шеф Константин Костов, топ специалист в азиатската кухня. Шеф Костов ще супервизира развитието на Moshi Moshi и неговия суши шеф Калин Чапкънов.