В момента не се извършват онлайн поръчки!

MOSHI MOSHI SAKE&SUSHI – ЗДРАВЕЙ, ЯПОНИЯ!

Най-новият ресторант в сърцето на София ще се казва Moshi Moshi (Моши Моши), което в превод означава “Здравей!”

С кратко и ясно меню, създадено под супервизията на японския шеф-готвач Такеши Ито, през октомври в София отваря врати Sake & Sushi ресторантът Moshi Moshi. Освен автентично суши, приготвени по метода на шеф Ито, ресторантът ще предлага и умна селекция от авторски ястия, робата и темпура, изпълнени във високия стандарт на съвременната японска кухня. Менюто ще включва още подбрани предястия, десерти и специално разработени от суши мастер Ито и шеф Георги Янев мисо маринати със соеви сосове, които ще зреят на място. Дълга листа със саке напитки ще допълва храната в Moshi Moshi и ще релаксира гостите на ресторанта в духа на доброто саке преживяване.

Такеши Ито е роден в Акита, Япония и се занимава с храна от 25 години. “Родното ми място е известно с изкуството на ферментацията, както и с хубавото саке” – разказва Ито, “затова ценим високо храненето. Добрата храна е добро здраве. Трябва да бъдем по-запознати с нея. Да търсим нови преживявания, да учим историята й, както и да знаем откъде идват подправките. Този подход към храната в Япония наричаме Шоку Ику. И аз го практикувам.”

Стилът на Такеши Ито съчетава модерния начин на готвене, често подпомаган от науката, с традиционни рецепти от старите книги и техники, предавани от уста на уста. Обиколил цял свят и участвал в създаването на десетки суши ресторанти, това лято Такеши Ито бе в България по покана на създателите на Moshi Moshi Sake&Sushi. Той създаде менюто на новия ресторант в колаборация с шеф Константин Костов, топ специалист в гурме индустрия у нас. Шеф Костов ще супервизира развитието на Moshi Moshi Sake&Sushi и неговия суши шеф Калин Чапкънов.

“Това, което шеф Такеши ни предаде, е уникален метод на обработка, съхранение и 100% употреба на продуктите за суши, които в нашата кухня ще бъдат с топ качество. Философията на приготвянето на суши и храна изобщо, отношението към храната… В Moshi Moshi ще приготвяме ориза традиционно като сорт, техниката на обработка и овкусяване, ще имаме собствени мисо сосове – те буквално ще зреят в наши бъчви, ще използваме различни методи за ферментация, с които шеф Ито ни запозна, и ще съчетаем всичко това с модерните начини на консумация на суши.” – споделя шеф Костов.

Освен суши рула, авторски ястия, робата и темпура, ресторант Moshi Moshi ще предложи листа с над 20 вида саке, селектирани от саке сомелиера Красимир Маринов. Традиционната японска напитка от ориз, която често се сервира със специална церемония в малки порцеланови чашки, попада в своя собствена категория. Изключително любопитна и версатилна, в Moshi Moshi тя ще се поднася изстудена, на стайна температура или греяна в зависимост от предпочитанията на клиента, сезона и собствените й характеристики.

Moshi Moshi Sake&Sushi отваря на 8 октомври в София
Адрес: София, ул.Цар Калоян 6
Суши шеф: Константин Костов & Калин Чапкънов
Саке сомелиер: Красимир Маринов

Popular Articles

Newsletter

Tsar Kaloyan 6
Sofia, Bulgaria

© Rila Cafe Ltd. All rights reserved.
Developed by [db]